Metoda cea mai simpla si rapida ca sa te lasi de fumat

Am cunoscut-o pe Cosmina in bootcamp-ul din Slovacia de anul acesta si mi-a povestit ca s-a lasat de fumat dupa 12 ani de zile si era super incantata de metoda pe care a folosit-o. I-am propus sa scrie un articol si sa il postez pe site si pentru tine, daca vrei sa te lasi de fumat in mod simplu si usor.

Te las sa citesti ce a scris Cosmina despre experienta ei de 12 ani de fumatoare si cat de usor si rapid s-a lasat definitiv de fumat. Acum, la 26 de ani, Cosmina spune ca dupa ce a urmat pasii din acea carte, nu ar mai pune nicio tigara in gura, pentru nimic in lume.
Afla cum a reusit atat de simplu sa renunte la un obicei care s-a sudat timp de 12 ani!

Chiar dacă pare incredibil de crezut, există o metodă uşoară de-a te lăsa de fumat. Poate există mai multe, dar eu am descoperit-o pe aceasta, am folosit-o, am văzut ca funcţionează, iar acum aş vrea să ţi-o dezvălui şi ţie.

Eu am început să fumez în adolescenţă, la insistenţele unei vecine de bloc. Eram prietene bune, dar ea fuma, şi eu nu. Până într-o zi când m-a convins sa încerc şi eu. Am tras primul fum cu teamă şi emoţie, însă dacă am văzut că nu am păţit nimic, am mai încercat o dată. Acum deja mi se părea interesant, drept urmare i-am cerut prietenei mele să-mi dea să fumez o ţigară întreagă. Din acel moment, am început să fumez în fiecare zi. La început mai puţin, apoi din ce în ce mai mult. Banii pe care îi primeam de la părinţii mei îi cheltuiam pe ţigări, fără să ştie ei, bine-nţeles.

Fumam în pauze la şcoală, fumam când ieşeam afară cu prietenii, fumam ori de câte ori aveam ocazia. Mai târziu, după ce m-am mutat de la ai mei şi-mi câştigam singură banii, fumam în fiecare dimineaţă cel puţin trei ţigări la cafea (asta era regulă, altfel consideram că nu mi-am început ziua bine şi eram morocănoasă toată ziua), apoi fumam la serviciu în fiecare pauză şi ori de câte ori aveam chef.

Tatăl meu era împotriva faptului că eu fumez, însă nu avea ce să-mi facă, eram pe banii mei şi  nu-mi păsa ce părere are el. Mamei mele i-a fost puţin greu la început să accepte că eu fumez, însă pentru că şi ea fuma, a înţeles până la urmă. Majoritatea colegilor şi prietenilor mei fumau, deci nu aveam motive să mă simt prost din cauza faptului ca fumam.

Pe de altă parte, îi admiram pe nefumători şi-mi doream ca într-o bună zi să mă număr printre ei. Admiram în special domnişoarele şi doamnele care nu fumau şi, într-adevăr, în compania lor mă simţeam inferioară. Acesta a fost şi motivul pentru care am hotărât ferm să mă las de fumat, deoarece nu-mi plăcea acest sentiment de inferioritate. Nu m-a bătut nimeni la cap să mă las, nu a insistat nimeni, oricum nu aş fi ascultat de nimeni, mereu am făcut ce am vrut.

Ai chef de o ţigară?
Sau… Vrei să te laşi de fumat.

Indiferent care este răspunsul tău, eu ştiu că, undeva în adâncul sufletului tău, vrei să te laşi de fumat. Dar ţi-e frică şi crezi că viaţa ta nu va mai fi la fel fără ţigară, că ieşirile cu prietenii nu o să mai aibă farmec sau că atunci când o să te confrunţi cu o problemă sau cu stresul, n-o să mai fii în stare să rezolvi problema şi nici să te relaxezi fără ţigară.

Aşa e, trebuie să recunosc, viaţa ta nu va mai fi la fel fără ţigară, va fi mult, mult mai frumoasă. Tu o să te simţi mai bine, mai puternic, mai sănătos şi plin de viaţă.

Când fumam, ziceam mereu că eu nu sunt dependentă, că pot să mă las atunci când vreau eu. Îmi tot spuneam că o să mă las şi eu odată, dar încă mai e timp pentru asta. Uneori îmi propuneam să mă las fie după Paşti sau Revelion, fie după ziua mea de naştere, după examene, dar n-am reuşit, iar cu timpul am început să-mi spun mie şi celorlalţi că de fapt eu fumez pentru că îmi place şi nu am nici un motiv să mă las de un obicei care mie îmi place.

Probabil îţi sună cunoscute aceste poveşti. Sunt o fostă fumătoare. Am fumat timp de 12 ani, dar nu mai fumez de cand… am citit o carte. Acum când mă gândesc, mi se pare incredibil că am fumat atât de mult.

3 etape ca să reuşeşti să îţi ratezi viaţa fumând

Am crescut într-o familie în care mama mea fuma (etapa 1) (acum nu mai fumează datorită acestei metode de a te lăsa de fumat), iar tatăl meu nu suporta fumul de ţigară şi nici fumătorii. El face parte din acea categorie de oameni fericiţi, care au încercat o dată să fumeze, li s-a făcut rău şi de atunci n-au mai încercat niciodată. Nefericiţi sunt acei cărora nu li se face rău la prima încercare şi continuă să experimenteze fumatul. Şi acum să reiau povestea.

În fiecare zi era scandal la noi în familie din cauză că mama fuma. Tatăl meu venea acasă, iar dacă o găsea pe mama fumând, îşi ieşea din fire. Îi lua ţigările şi i le rupea, i le arunca pe jos sau i le uda în chiuvetă. Am luat şi eu parte la aceste scene, încă de copil, şi bine-nţeles că, la fel ca toţi copiii, nu suportam fumul de ţigară şi mă supăram pe mama ori de cate ori o vedeam fumând. Mi-am promis atunci că eu nu o să fumez niciodată. Şi acest niciodată s-a terminat în jurul vârstei de 13 ani, când o prietenă bună, dacă o pot numi aşa, cu doi ani mai mare decât mine, a tot insistat şi a insistat să trag şi eu doar un fum. (etapa 2) Chiar dacă mi-a fost foarte frică, am tras un fum, am văzut că nu am păţit nimic, am mai tras încă unul, apoi o ţigară întreagă.

Dacă m-ar întreba cineva ce regret cel mai mult în viaţă, aş răspunde că regret acel moment când am tras primul fum dintr-o ţigară. Îmi amintesc că avea un gust oribil şi că ameţisem puţin. Însă prietena mea mă încuraja, spunându-mi că aşa e la început şi că ea e mândră de mine că în sfârşit am avut curajul să fumez. Iar eu, ca o naivă, m-am lăsat convinsă şi am început să cred şi eu că e o adevărata realizare să poţi să fumezi.(etapa 3)

Şi uite-aşa, azi o ţigară, mâine două, poimâine trei, apoi zece. Şi ca o perfecţionistă ce sunt, am dus fumatul la rang de artă. Îmi creasem propriul stil de a fuma, de a ţine ţigara între degete, de a sufla fumul…Acum mi se pare penibil, dar aşa a fost.

Îmi amintesc că mă simţeam sofisticată, o adevărată Lady.

Desigur, fumam pe ascuns, fără să ştie părinţii mei. M-au bănuit ei de câteva ori, chiar mi-au găsit de două ori ţigări în poşetă, însă niciodată nu erau ale mele J.

Până la vârsta de 20 de ani, când eu am trecut printr-o perioadă mai dificilă şi pe acest fond, am îndrăznit să-i mărturisesc mamei mele că eu fumez, iar din acel moment am început să fumez şi de faţa cu ea.

Certurile ei cu tatăl meu pe această temă a fumatului nu se terminaseră. El, efectiv, făcea crize de nervi când o vedea fumând. Liniştea în casa noastră se termina când venea vorba de fumat.

Acum, eu eram de acord cu el că fumatul nu face bine, dar pentru că şi eu fumam, nu eram de acord ca el să-i spună mamei mele ce să facă. După părerea mea, fiecare e liber să aleagă pentru sine.

Tot gândindu-mă cum aş putea să-l fac pe tatăl meu să o înţeleagă pe mama că fumează, într-o zi, îmi vine o idee. Şi anume, m-am gândit să-i duc pe ai mei la un cabinet de consiliere familială şi poate, după câteva şedinţe, tata ar înţelege-o pe mama că fumează şi că trebuie să o lase să facă ce vrea ea.

Zis şi făcut.

Am început să caut pe Internet un cabinet. Tot căutând, mi-a venit o altă idee şi mi-am zis: Decât să-l fac pe tata să o înţeleagă pe mama că fumează, n-ar fi mai bine să găsesc o metodă prin care şi eu şi ea să ne lăsăm de fumat?!

Bine-nţeles că mi s-a părut o idee mult mai bună şi am început să caut pe Google metode de a te lăsa de fumat.

Nu ştiu dacă aţi căutat vreodată, însă se găsesc foarte multe. Unele mai complexe, altele mai simple, unele cunoscute deja de mine, cum ar fi:

–          plasturi,

–          ţigări electronice,

–          ţigări medicinale,

–          gumă de mestecat cu nicotină,

–          bomboane mentolate

–          etc.

Dar parcă nimic nu mă mulţumea şi nu aveam încredere în nici una, până când, pe un forum, nici nu mai ştiu care, găsesc un comentariu al unui băiat care susţinea că a citit o anume carte şi că, după ce a citit-o, s-a lăsat de fumat definitiv.

Mi s-a părut foarte interesant şi fără să mai stau pe gânduri, introduc titlul cărţii pe Google, o găsesc în format PDF, o downloadez şi pentru că nu aveam nici o imprimantă la îndemână, am salvat-o pe un Memory Stick, iar a doua zi am listat-o la o librărie în doua exemplare, unul pentru mine şi unul pentru mama mea.

Am convins-o şi pe mama că ar fi mai bine să nu mai fumăm şi în zilele care au urmat, ne-am pus pe citit amândouă. Bineinţeles că nu ne-a susţinut nimeni. În afară de noi, nici o persoană din jurul nostru nu credea că o să ne lăsăm de fumat şi mai ales, că o să ne lăsăm de fumat citind o carte.

Ceea ce m-a impresionat în primul rând a fost faptul că autorul acestei cărţi era un fost fumător de până la 100 de ţigări pe zi şi că a încercat zadarnic, de nenumărate ori să se lase până când a descoperit METODA UŞOARĂ care îi poartă astăzi numele. În al doilea rând, în PREFAŢĂ autorul numeşte această metodă ca fiind „cura miraculoasă ce o aşteptau toţi fumătorii” şi o descrie aşa:

–   instantanee

–          eficientă chiar şi pentru marii fumători

–          fără simptome grave de abstinenţă

–          nu necesită voinţă

–          nu este un tratament de şoc

–          nu necesită adjuvante sau gadgeturi

–          nici măcar nu te îngraşi

–          permanentă”.

Aceste lucruri m-au făcut să cred că am găsit soluţia la problema mea cu fumatul. Pe măsură ce citeam cartea, mă convingeam că o să mă las de fumat.

Miracolul s-a produs, am reuşit şi astăzi sunt şapte luni de când nu mai fumez şi pot să afirm cu sinceritate şi certitudine că nu mi-aş mai aprinde o ţigară pentru nimic în lume. Şi mama mea simte la fel.

Sunt fericită că am scăpat de un obicei dăunător şi, mai nou, foarte costisitor.

Poţi şi tu!

Iti recomand sa citeşti cartea „În sfârşit, nefumător” scrisă de Allen Carr. O găseşti în librării sau pe Internet. Eu, după cum ţi-am relatat mai devreme, am downloadat-o de pe net şi am listat-o, însă am constatat ulterior că m-a costat mai mult decât dacă o cumpăram din librărie. Dar ce mai contează acum?! Important e că m-am lăsat de fumat!

Partea frumoasă cu această metodă este că nu trebuie să te laşi de fumat decât după ce ai citit toată cartea. Prin urmare, te laşi de fumat în timp ce fumezi. Aceasta a fost si exprimarea autorului undeva pe la începutul cărţii, exprimare care mie mi-a plăcut foarte mult şi m-a determinat să continui lectura. Chiar dacă pare paradoxal, aşa se întâmplă. Pe măsură ce citeşti cartea, nu mai vrei sa fumezi.

Odată ce ai terminat de citit, părerea mea este să te laşi de fumat şi să nu mai amâni. Poţi să citeşti cartea într-o lună, în două săptămâni, o săptămână sau chiar o zi. Alege tu o perioadă de timp potrivită pentru tine, nici prea lungă, dar nici prea scurtă! Eu am hotărât să o citesc în 5 zile, de luni până vineri şi vineri seara am fumat ultima ţigară.

Câteva recomandări importante pentru tine:

–          Nu te lăsa de fumat decât după ce ai citit ultima pagină din carte

–          Fii foarte atent şi receptiv la tot ce citeşti

–          Nu te grăbi, nu e concurs, nu o citi doar aşa, de dragul de a termina cu ea cât mai repede

–          Urmează întocmai şi pune în aplicare instrucţiunile şi sugestiile autorului.

Alte recomandări o să mai găseşti în carte, acestea sunt câteva din concluziile mele.

Citeşte această carte despre care toata lumea spune că este cea mai bună şi rapidă metodă prin care s-au lăsat de fumat. Tu singur o să trăieşti pe pielea ta momentul în care reuşeşti să simţi cum este să realizezi ceva care până ieri ţi se părea imposibil. Din acel moment, o să ştii tu singur că eşti în stare să reuşeşti lucruri care pentru alţii sunt imposibile.

Aceasta îţi poate schimba viaţa nu numai îmbunătăţindu-ţi sănătatea. În urma acestei experienţe, eu mi-am dat seama că sunt mult mai puternică, că încrederea în mine a devenit mai intensă şi că daca am o metodă la dispoziţie, pot să fac orice îmi propun. Acest sentiment de putere, de control asupra propriei mele vieţi a făcut să schimb multe alte lucruri şi să îmi modelez destinul aşa cum vreau eu.

Spor la treabă! Aştept cu nerăbdare să-mi împărtăşeşti rezultatele tale.

Îţi doresc succes!

Cu drag,

Cosmina Cucură.

Uite aici link-ul pentru a downloada cartea „In sfarsit, nefumator!” (sau cauta in sectiunea Download a site-ului)

Iti recomand si:

Dezvolta-ti vointa prin 5 minute de exercitii zilnice!

Cum poti sa iti controlezi emotiile si stresul in numai 10 minute

Relaxare la minut

Scapa definitiv de tristete sau teama

Marius Simion

Marius Simion

Sunt fondatorul proiectului NLP Mania, cel mai cunoscut blog de Dezvoltare Personală prin Programare Neuro-Lingvistică din România. Sunt Master Trainer NLP, Coach WingWave, Trainer și Autor de programe de dezvoltare personală. Trimite-mi un email

Comentarii

  • constantin iancu

    cum putem gasi pe internet ca nu apare 🙁

  • Adrian

    Chiar este adevarat,cartea asta face minuni nu am mult decand leam lasat 3 saptamani dar nici nu ma gandesc la zilele ce au trecut prea mult si sincer am vazut realitatea tigarilor.Lasatile distrug totul in noi,bagam cenusa pura in noi si chiar nu va dati seama? nu ne place dar fumam de ce ? are gustul oribil si stim asta prima data nea ametit in cap si noi am insistat sa fumam:)) sa ne invatam si acum nu ne putem lasa sunt n n motive care probabil le stiti si voi dar nu acceptam ca le putem lasa oricand si fara ele ne simptim mult mai bine,eu asa ma simpt.

Descarcă GRATUIT eBook + 6 exerciții (MP3)
pentru creșterea încrederii in sine

Descoperă în 6 pași simpli cum să ai mai multă încredere în tine,
mai ales în momentele care contează cu adevărat în viața ta!